Zelf energie produceren heeft de toekomst. Steeds meer mensen kiezen ervoor om stroom op te wekken met behulp van zonnepanelen, zodat ze in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien en niet afhankelijk zijn van de schommelende energieprijzen. Bovendien zijn de aanschafkosten met de kwaliteit van de huidige zonnepanelen gemiddeld binnen zeven jaar terug te verdienen. Het (laten) installeren van zonnepanelen is dus niet alleen een milieubewuste keuze; u bespaart er uiteindelijk ook geld mee.

Wat is een zonnepaneel?

Een zonnepaneel of PV paneel is een apparaat dat zonlicht opvangt, opslaat en omzet in elektriciteit of hitte. Dit gebeurt door zonnecellen van silicium die in het paneel verwerkt zijn. Het meest gebruikte type zonnecel is de fotovoltaïsche cel. De zonne-energie die met een zonnepaneel wordt opgevangen, is een vorm van duurzame energie. Deze energie kan direct aan het lichtnet geleverd worden.

Zonnepanelen installeren

Het installeren van zonnepanelen is een klus waar het een en ander bij komt kijken. Het is belangrijk dat de panelen op de juiste manier gemonteerd worden; het verkeerd plaatsen van de panelen kan het rendement al halveren. Wij adviseren dan ook om de hulp in te schakelen van een ervaren installateur. van Stiphout Bakermans adviseert u graag over de mogelijkheden. Wij streven er altijd naar om het optimale rendement uit uw situatie te halen. Daarbij letten wij op;

  • Dakoriëntatie; zonnepanelen worden bij voorkeur op het zuiden (in de richting zuidoost tot zuidwest) georiënteerd. Wanneer de panelen verder richting oost of west georiënteerd zijn, daalt het rendement. Met de juiste hellingshoek is ook in die gevallen nog een acceptabel rendement te behalen.
  • Schaduw; voor een optimaal rendement is het van belang dat er de gehele dag zeer weinig tot geen schaduw op het dakoppervlak valt. Schaduw kan ontstaan door bomen, schoorstenen of dakkapellen.
  • Hellingshoek; op een schuin dak kunnen zonnepanelen worden geplaatst met een hellingshoek tussen de 20 en 60 graden. Optimaal is 36 graden. Op een plat dak kan de hellingshoek zelf worden bepaald door de panelen te kantelen.

Zonnepanelen op uw dak?

van Stiphout Bakermans zal eerst een uitvoerige dakinspectie uitvoeren alvorens er zonnepanelen geplaatst zullen worden. Benieuwd naar de mogelijkheden? Wij adviseren u graag, neem contact met ons op via het contactformulier of door te bellen naar 040 226 5080